Direktlänk till inlägg 13 juli 2009
..e ja så glad så glad så GLAD för!! för den ble huur lyckad som helst!!!
Ingen kvävdes mitt i maten, ingen skar genom tallriken, inge sånt, nej d ble faktiskt skitgott om ja nu får säga d själv, o d får ja ju.
NEJ ni, nu börjar ja på riktigt bli ivri när d gäller köttstekning :-) Ja ska lära mig ALLT!
Här recepte om nån e intresserad, skitlätt va d, får ju ändå int glömma att d va "1a gången för mig"....
Du behöver alltså:
150-170gr yttre oxfilébiffar, 1 per pers elä mer ;-)
olja, margarin, salt o peppar ti stekning
Såsen:
1 dl konjak elä brandy
1 dl vatten
1/2 dl oxfond
1 msk hela grönpeppar
1 msk hela rosépeppar
2-4 dl grädde
maizena elä mjöl ti redning (om du vill)
eventuellt lite salt, smaka o testa
Stek dom rumsvarma biffarna en o en i het panna (stek-, int din egen) me smör o olja, ca 1 minut per sida. Krydda den stekta sidan medan den andra steks. Lägg biffarna på ett fat.
Häll sedan dom hela pepparkornen i skyn o värm upp. Häll på konjak, vatten och fond. Låt puttra lite, när d kokar upp tillägg grädden. När d här oxå kokar upp lägger du i biffarna o sänker värmen. Låt biffarna puttra me i såsen 1-2 minuter o ta sen av värmen o red såsen.
Servera me pasta, ris elä som vi, nypotatis. Gött gött gött
O pssst, rödvin hör naturligtvis till ;-)
Kramelikram, nu ska mätta familjen vi sii daggmask-film :-P
Löppz
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|