Direktlänk till inlägg 18 februari 2013
En verkligt god paj till fredagsmyset, man skulle inte förstå att den e gluttfri om man inte vet om det.
Degen:
- 100gr margarin
- 3dl grovt gluttmjöl
- 1/2-1 tsk salt
Nyp ihop o ha sen i 3-4 msk kallt vatten o 1/2 dl rivet ost. Blanda snabbt ihop så degen e jämn o bred sen ut i smord elär bpapperklädd form (jag använde en form me löstagbar kant, hade papper på botten o smorda kanter). D här går lättast om du väter händerna ofta.
Förgrädda skalet 10min i 215 grader.
Fyllningen:
- 250-300 gr strimlad skinka
- 1 burk ananas
- 1 röd paprika
- persilja
- 100gr riven ost
Hacka och blanda allt
Plus:
- 3-4 ägg
- 2 dl grädde
- några squeesar easy-squeeze cheddar-sås
- salt, svartpeppar och paprikapulver
Vispa ihop o häll i bland resten av ingredienserna.
Ös fyllningen i pajskalet o grädda i 45min i 165grader. Stäng sen ugnen o låt pajen stå kvar 10-15min.
Semmoinen!
Loppz
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 | ||||||
|