Direktlänk till inlägg 14 februari 2013
D ble d ida när ja fixa min överraskning ti stora sonen. Banoffee i portionsglas. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuur sött som helst, o huuuuur gott som helst . Nu hoppas jag bara sonen tycker lika.
Har en annan liten överraskning åt honom oxå, men den tänker ja int avslöja här, man vet ju som sagt aldri var han fladdrar omkring, nu när han har sin Ajjjjjjjjjjjjjphone o allt. D gick lite åt stöpe d hela, pga att ja va så sent ute. Av nån orsak får ja alltid snilleblixtarna för sent, vafför e d så? Nåja, d löser sig iaf, sa han som sket i vasken.
Banoffee-recepte kan ni få, om nån e intresserad av en riktigt rejäl sockerfylla
Krossa 150gr glutenfria eller vanliga havrekex o blanda med 50gr smält smör (lite kanel kan man oxå ha i om man tycker om d. Ja tycker d passar me kola o banan). Fördela i 8 portionsglas o platta till så gott d går så d blir som en botten. Sleva över kallnad kola (koka en burk sötad kondenserad mjölk i 1-1,5h, mer om hur du gör det kan du läsa fast HÄR). Jag rekommanderar dock int att koka den i 4h, som d står på endel sidor. Åtm den mjölken jag använde var redan efter 1,5h hård som fudge på vissa ställen. E ju iofs gott d me men kanske int just ti d här ändamålet. Kolan lönar d sig att koka dan före, eller fast ren några dar före, den håller flera veckor oöppnad i kylen. Nåja, sen skivar du 2-3 bananer o fördelar i glasen. Vispa ti sist 2dl grädde me 1msk florsocker o sleva on top. Som topping-topping kan man sen ha allt från mörk choklad, kanel, hackade nötter, kaffepulver....ja va man vill antar jag.
Sweet Valentine!
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 | ||||||
|