Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Printrar, finska & svordomar

Av Loppan - 15 maj 2011 12:50

Jävlar va ja ha svuri ida, över vår fucking printer. Ibland får ja sånt nervsläpp me den att ja sku ha lust o knyppla ihop hela burken o kasta den så långt d går. Den bara vägrar, helt utan orsak, elär så drar den iställe in en hel bunt me papper som den sen trasslar in sig i. Grrrrrr.

Nu ha ja iaf fixa d o sonen sitter o muttrar över ett övningsprov på 4 sidor .

Usch va elak ja e, nej men hej, d e ja ju int. Ja e snäll o tålig som orkar o iss hjälpa honom, så va d. D e minsann ingen dans på rosor vårt provläsande. Han har sååå svårt me finskan, o i ärlighetens namn vet ja int om d  bara e d elär om han int rikit koncentrerar sig på timmarna heller.  Whatever, finska ska han lära sig, d ska ja se till. Passar bra me en regnig grå dag ida, som gjord för provläsning.


Snart e d iaf slut på provläsning för en tid .  


Vi somna båda ifrån Eurovisionen igår. Ja försökte faktiskt si, men somna nånstans vid 12-13e låten o vakna sen 01.30 när Sonisphere live höll på o komma ut genom teven! Vikke liv. Fattar int att ingen granne kom o klaga. 

Risotton igår förresten, den ble skitgod!! Tänkte aldri sonen sku gilla sparrisrisotto, men ida fråga han ren när vi ska äta sån igen. För min del sku d ha fått va mera kryddor o nästa gång ska ja nog ha i vitlök oxå. Sen gör nog parmesanen en hel del oxå, får ju int äta sån (opastöriserad) så ja tog en annan "kraftig" ost iställe. Iaf, me extra svartpeppar på va d riktigt smaskigt.


Sparrisrisotto 4-5pers 


-500gr färsk grön sparris

-1l vatten

-1 tsk salt

-1 tärning grönsaksbuljong (kanske 2?)

-4-5 shalottenlökar (+ vitlök nästa gång)

-2 msk smör

-3 dl risottoris

-2 dl vitt vin

-parmesanost, svartpeppar


Skölj sparrisen, skär bort 2cm av den hårda ändan. Lägg i kokande saltat vatten o koka 6-7 minuter, den får vara ganska hård, mjuknar ännu efteråt.

Ta upp sparrisen me hålslev o skär i slantar.

Bryn vitlök, lök o ris i smör. Börja sen hälla i av buljongen lite i taget tills allt sugits upp. Låt puttra sakta o rör nu o då. Ha till sist i vinet o sen sparrisen. Kokningen tar ca 25 minuter o resultatet ska va en krämig risotto, all vätska ska alltså inte koka bort. Kvarna över en massa svartpeppar o strö över grova bitar parmesan. Mumma!!!

    


På fredag va ja me Mari efter babylådan, d skrev ja kanske ren? Va ja int skrev om va den fina hundbädden Nunni gjorde av pafflådan den kom i .

   

Nu ska ja gå igenom nunnis övningsprov, håll tummarna alla!!!!

Sen blir d väl en långlänk igen. Har bara lixom ingen ork o inspis. Va ut i morse o träna en stund bakom kyrkan. D gick bra men ja har bara ingen ork. Nå, man kan ju int va lika intona alltid.


Nypotatis ska vi ha ida, d gör mig lite glad iaf  


Puss & Kram era gamla kadaver,


loppan



 
 
Ingen bild

Kommentator

16 maj 2011 22:25

No comments? NO COMMENTS? Har ingen annan en motsträvig printer? Alla maskiner som transporterar papper slår knut på det då jag närmar mig...

 
Ingen bild

Melodifestivalfan

16 maj 2011 22:28

Ni som somnade missade INGET! Bara ni hörde den första!

 
Ingen bild

Sparris Partner

16 maj 2011 22:31

Jag ångkokade, litet drygt 10 minuter, på vinst och förlust, och det blev helt ok - mindre vattnig än när man kokar i saltat vatten! Rekommenderas!

 
SpiderMom

SpiderMom

16 maj 2011 23:31

Tack för inspiration, behöver massor av matinspiration nu. Hjärnan kokar snart över, med ANDRAS problem ;o) (Men ska sätta stopp för det) Tycker du gör helt rätt att sonen ska lära sej finska! Toppen, och han e duktig som kämpar på oxå! Kram till er! =)
(Jag & min 11-åring kan ICKE läsa läxor ihop, han bara fräser åt mej och vi ryker ihop och sen får båda ont i huvudet...suck...)

http://spidermom.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

L8

17 maj 2011 07:12

Oj spindlis, du sku bara VETA va vi ryker ihop,vi e egentligen ihoprykta under hela läxläsningen, men d går bra iaf, man får stanna opp o räkna ti 10 imellan, o en stor fördel e ju att sonen älskar när ja får nervsläpp :-D
Ida har han provet, nu behövs d tummar!!!

 
Ingen bild

Spargeln

17 maj 2011 09:09

Ja sparris det är gott det, och nu högsäsong så det gäller att passa på! Säkert också hälsomat!

 
Ingen bild

Spargeln

17 maj 2011 09:10

Använder du hellre gul eller grön sparris? Den gröna går ju snabbare att tillreda. Tycker att båda är jättegott, både som varm och kall.

 
Ingen bild

L8

17 maj 2011 10:16

Hej Spargel(spurgel)!
Ja ha bara testa laga sparris en gång, d va den gröna. D gillades hemma så vi ska nog testa flera recept, oxå att helt enkelt ångkoka o äta som sån.

 
Ingen bild

Dsylektisk

19 maj 2011 09:24

Läste först "printa finska svordomar" och väntade mig en lååång lista! Bara sparrisprat...

 
Ingen bild

L

19 maj 2011 10:02

inge fel i sparrisprat väl ha ha

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards