Alla inlägg under mars 2010
Goder kväller nu då,
när man äntligen kommer sig ti datorn igen. Sku ha skrivi tidigare men d ha vari än d ena, än d andra. Sonen va på kalas, i Pomppis som e en f.d simhall som dom ha gjort om ti nån sorts ........ ja int vet ja va man ska kalla d, men ett sån därnt ställe man kan hyra för kalas o annat. Där finns bollhav, hohtodisco o annat. Vi hadd lite svårt o hitta dit, men efter att ha frågat en sluddrande Raisio-bo kom vi fram nästan i tid
Sen ti dagens recept, som ja vet att åtm en person därute väntar på .
Egypten alltså, och turksvettiga köttbullar:
Köttbullar:
500 gr köttfärs
passligt me skorpsmulor uppblötta i passligt me mjölk
1-2 små chilifrukter (ja använde en näve jalapeno)
1 ägg
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 dl riven ost
Sås man kokar köttbullarna i:
olivolja
lök o vitlök i mängder
1 kruka färsk koriander
2 burkar tomatkross
1 dl tomatpuré
vatten & köttbuljong
lite salt o socker
Där va väl d, lycka till nu 6ten
Lämnar er me lite C-real, nu måst ja hoppa i duschen.
Sov så sött o allt sånt
til tumååröu
loppan
Hej,
Oppe igen men allt annat än pigg. Ja FATTAR int va d e me den här tröttheten egentligen. D e så mycke ja int fattar just nu faktiskt. Som d här me celiakin. Man tycker ju efter 4 månader me sträng diet att symptomen skulle försvinna eller ens LÄTTA. Men nej... Samma satans zombie går ja omkring som, samma bölder i nunan (sånhärna blemmor hadd ja ju int ens när ja va 16!) o samma spyreflexer o konstanta illamående. Börjar smaka trä, ruttet sådant. Däfför bestämd ja mig igår för att skita i dieten, åt vanligt bröööd. Som ja ha saknat d, o fantiserat om ljuvliga underbara semlor, batonger, rågbröd. Men nu när ja fick d, tror ni d va gott? knappast....sku lika gärna ha kunna tugga på en tvättsvamp.
Nåja, nu ha ja klaga av mig.
Va efter parenteserna från hamnen i morse. Liiiite i senaste laget men va kund väl vi veta att båten int håller tidtabellerna . Nu e dom iaf på väg hemåt i sin lilla stinkande hund-wagen, så alla ni som tänkte bryta er in hos dom ida för att bli något gammalt rikare, ni kan glömma d.
Har Egypten-tema ida, kryddiga köttbullar & couscous. Recept kommer som vanligt efter att ja försäkrat mig om att alla överlevde. Kameran glömde ja hemma så d blir telefjong-bilder.
Sonen ska på kalas ikväll o imo ska vi på bioooooo. Vi ska sii den där draktämjarn, elä va den nu heter. K-11 visserligen men alla säger att Nunski slipper in me vuxen, så vi testar. Ska bli riktigt kul. Ja sir verkligen fram emot den här helgen. Ska ta d sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå lugnt.
Ett stort tack vill ja ännu framföra ti världens snällaste människa miSke som ställer opp i ur o skur när ja int e fullt funktionerande. Du ska veta att vi båda e lyckliga över dig
Hej hopp
loppan
Å hejjjjjj å hååååå å hejjjj!!!!
Sent i natten kan man ha mycke o berätta.... .. ...
Sen..när vi nu går från d ena ti d hundratjugonde...så har ja några få bilder från Sweden-resan, int många (fler kommer garanterat så småningom...)
Va eeee väl detta för en vacker helvetestrappa???
Kan int nå åt d, men dessa "skyddsänglar" som dom hadd överallti i Stockholm får mig automatiskt o osystematiskt o tänka på PUPSIK
Var ha du "skaffa" din rump-doll?????
NEJ! d här blir väldigt rörigt nu, klockan e ju dock lixom lite mer än va bara dom pigga barnen förväntar sig.. .. .. .. ...
Jaaa ja, d ja ju eg sku skriva om va ju dagens små blä-bubblor i o me jobb o annat, men d får va opprett för den här gången. Ja känner nämligen på nå konstigt sätt hur ja ha vuxi. Ja klarar d här, precis lika bra som dom andra här. Även om ja gör d lite på mitt sätt, men. . . ja ha rett opp åtm i mitt huvu lite hur d måst gå till om d ska funkka i framtiden (om man då überpositivt som jag tänker att ja ska fortsätta i köke o att klienterna fortsättningsvis ska kunna "utsättas för mig" i köket......)
Nu känns d iaf superjäflavuckingkrejt! :-)
Tack Sextiiiin för kramar o annat, o gyllene älskade gnällgamyler, ha en super-resa!!!!
natti
loppan
Ja har ett jäääääävla nervsläpp!
Alltså va e d här egentligen för ett samhälle vi lever i???
Sug sugare sugigast.
Omvärlden ha väl hittills sitt mig som en mes, den där som aldri säger ifrån. D e slut nu, så eee d sini, o d känns braa .
Annars e d gött. Kokar skinksås o gnäller på klienter. Inser plötsligt att ja int ha kännt mig så här slut o ti gränserna tänjd sen året vi flytta från Grekland. Men men, som vi säger, d bliiir bara bättre.
Ja får nog skita i de där mötet ida förresten, d blir för tajjjt.
bussar o pansarvagnar
loppan
Ja veet ja veeet, ingen blogg på huuuur länge som helst. Men va gööör man, annat än e väldigt tacksam för att nån hittar hit fortfarande trots d. Ja vill ju blogga, d vill ja, men d ha vari fullt kör. Elä okej, igår då ja kom hem va d väl kanske allt annat än fullt kör , men ida ha d vari fullt opp i köke. Ha baka limpor, semlor o torrkakor ända sen lunchen men nu e d PAUS!
Stockmozz va gräjt! Ja sku ha kunna gå där o dalla på gatorna o titta in i små butiker o caféer hur länge som helst! Vädre va helt perfekt oxå, solen öööste ner sina strålar över oss o d va riktigt varmt. Ja vill absolut åka tibax snart, kanske över en natt elä två, så man hinner me lite mer, o int behöver rusa fram från d ena ställe ti d andra. D blir ju onekligt lite småstressigt så här när man ändå e över 10 pers me olika viljor o smaker o så en massa program o tider att passa. Hur mycke (elä lite) man sover e ju oxå en sak.....
Så kom man sen hem igen ti ett grått snöigt Åbo. Kändes som man landat i mittersta Ryssland! Igår på eftermiddan börja snön VRÄÄÄÄKA ner, o ida morse fanns d massor av nya "fiiiiina" vita drivor att pulsa fram igenom. . . .Solen ha dock skini (skint, skunit??) fint hela dan så man borde väl int klaga. D e vackert därute, man börjar bara va lite kypsä.
Simning för sonen o städning för mig. Så står d på kvällsprogrammet ida. Najs...elä så int. Ja ha glömt o beställa malet kött o ti Torsdagens Egypten-tema. Int för att ja nu egentligen vet hur d hör hit..
Har lite bilder från vår lilla utflykt men ja ha int kommi mig för o flytta dom ti datorn ännu, så ni får nöja er me nå annat så länge. Fråga int mig va. Ja känner mig lite ... disorienterad (kan d heta så?) just nu.
Ja joo, ja måst göra lite reklam för stället vi åt på i Stockholm. D va helt i min smak, supergod mat!! Man fick plocka åt sig bland en massa råvaror o så woka dom opp d åt en medan man stod o såg på.Kolla deras hemsida HÄR.
Nåja, nogtramssat, ja e int på mitt ultimata bloggarhumör just nu
Ni då, va ha hänt i helgen? Ja vet ju att ingen kommer o berätta nå ändå men men, så länge man försöker finns d hopp.
solskenskramar från
Eva-Lotta Wilhelmina
Kalispeeeera skäggsvansar!!
Börjar va redo nu, ha hitta kläder ja nästan e nöjd me, mor min sprang o växla mina slantar o vine e på ingång, tror ja...hoppas ja. D kommer me skorpionerna ida .
9 går båten. D blir säkert helt roligt.
Ha int blivi mycke ti blogg annars ida, o int blir d nå av d här heller , men efter resan, förutsatt att ja överlever o hittar hem från Litauen ska d bloggas igen .
Ha en superhelg så länge, o råkar d sig så väl att du önskar bjuda mig på en lonkku (okeeej, elä nå annat) i Stockmozz imo e d baaara att ringa
Puzzar så länge från,
Brilllll-loppan
BOBOTIE. Ja säger bara BOBOTIE. Tycker d låter sååå gulligt. Gott va d oxå. Ni ska få recepte här, o en bild men den får ja först opp ikväll.
Bobotie e alltså en Sydafrikansk maträtt på malet kött. Ja har hittat en massa intressant om rätten på näte, så här ska ni få lära er
Bobotie är en av dom vanligaste o mest kända Sydafrikanska maträtterna. Rätten åts förr i tiden mest av bönder, slavar och andra fattiga. Huvudingrediensen är malet kött (gärna lamm) men ju sämre det var ställt dess mer fyllde man ut me uppblött bröd (skorpsmulor i mitt fall) och frukt. D sägs att d finns lika många bobotie-recept som det finns recept på köttbullar i Sverige. Varje husfru har alltså sitt egna speciella Bobotie-recept, o säkert växlar oxå ingredienserna från ställe till ställe.
Här e min version, som e en mix av 2 olika recept ja hitta på nätet.
600 gr malet kött
1 hackad lök
en massa hackad vitlök
1 dl skorpsmulor uppblötta i mjölk
2 tsk curry
2 tsk gurkmeja
2 tsk socker
2 tsk salt
saft från en halv citron (glömde jag)
1 dl russin
5-6 lagerblad
1,5 dl chutney (ja mixa blötta aprikoser, sweet chili o vinäger)
1 tsk kardemumma
2 tsk koriander
1 tsk nejlika
1 dl flagad mandel
-------
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk curry
lite salt
Låter häftit visst??
Bryn lök o vitlök mjuka i olja. Tillsätt färsen o bryn me en stund. D behöver int bli genomstekt. Ta röran från värmen o blanda i kryddor, russin, chutney o skorpsmulor. Bred ut i smord ugnsform o lägg lagerbladen överst.
Ugn 175 grader 20 minuter. Vispa sen ihop ägg, mjölk o curry o häll över köttet. Grädda 15-20 minuter till.
Serveras egentligen med ris men vi hadd potatis iställe o d gick lika bra.
D va bara en här som tyckte d här va FÖR konstigt, alla andra gilla d
Bilden kommer förhoppningsvis ikväll. Tadaaaa nu ska ja ha en kaffe o sen trippa iväg härifrån. Slutar tidigt ida. Vi ska handla mer strumpor, o kanske en extra tandborste till hemmet. Sånt kan behövas...."vi har ju dock ett förhållande"....
Tjabbadaaaa
loppan
Hejpz!
Ja e vaken o ja e på jobb. Nästan så man e stolt. Sku int darling ha messat mig 5 före 7 sku ja nog ligga kvar o pysa. Helt beklämmande va måråntrött ja blitt (o tjock)
Ja ha faktiskt int ens kommi ihåg att pilla i mig mediciner o vitaminer på mårån på ja vet int huur länge. Får väl ta hit en nöd-burk o ha i skåpe..
Hadd en riktit mysi kväll igår. Först träff me K på stan. Hon va glad o god som vanligt. D ble en kaffe på Arnolds o sen jaga vi örhängen o handla strumpor .
Efter d super-stress-film (hills run red tror ja den hette) o smoothies me älsklingarna. Min ena älskling e int särskilt "älsklig" nu sista tiden. Gissa själva vikken av dom d e. Han trotsar o käftas o e allmänt le mot mig. Igår fick d kalla fläsket sig riktigt ordentligt, men men...såna perioder e väl till för att komma igenom dom oxå, o så blir d ju onekligen billigare för mig .
Annars har ja på känn att d kommer o bli en bra dag. Imo bär d av mot Stockholm. Ja hoppas bara nån av mina medresenärer e snäll nog att väcka o slita opp mig ur sängen på lördag morgon. Å INT SÄTTER MIG PÅ EN LIVBÅT TI LITAUEN. . . . . . .. ....
Slutt på tiden här. Nu ska d bli brödbak o bobotie
Ha d grejjt-loppan kramar o pussar
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|