Senaste inläggen
Alltså kauheeee va tyst här e nuförtiden!! E d mitt fel månntro?
E ju lite busy nu me måråndagens flanell-fiasko. Alla bitar börjar falla på plats, d mesta e handlat o planerat. Allt ska förstås int va planerat heller, d får int va för noga, sånt gillar int jag.
Laga just såserna ti salladerna. D blir en turksvetts-sallad me kikärter, den ja nämnde redan tidigare, o så en päronsallad. Ska baka skruvbröd fyllda me röd pesto o ost oxå.
Imo bitti anländer Ritu-Pitu från lilla Åland o sonen åker i utbyte ti lilla Pargasien.
Japp, nu ska maten i ugnen, så vi får fortsätta senare!!!
kram
paprika-loppan
Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
Dom lovar baa bättre o bättre väder ti Lördan :-) :-) :-)
Heppelihepp!
Ida ska ja fatta mig kort o osvamligt. Vatt en småhektisk morgon då vi försov oss trots vår nya fina alarmsignal. Nunski märkte när vi va framme på jobbe att han glömt reppun hemma - STORBÖL. Han grät o beklaga sig en god stund över att han hadd ALLT i den väskan, alla papper o alla böcker, o ALLLT han behövde. Ja skrev en liten lapp ti lärarinnan o packa ner lite pannkaka åt honom ti utflykten. Sen lugna han sig :-)
Följde honom ti skolan o gick sen ner ti torge för att köpa strömming. Va d kan va trevligt helt enkelt (hittar inge bättre ord) att gå ti torge på mårån när dom just ställer i ordning allt o så. Skitmysigt!
Dagens rätt e strömming. Hitta ett spännande recept i en urgammal tidning i Nagu. Medelhavsströmming heter d o går så här :
För ca 4pers:
600 gr strömmingsfileér
-rulla ihop o lägg tätt i smord form
50 gr mjukt smör
0,5 dl olja
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor (eller mer)
1 dl hackad persilja
1 citron (skal+saft)
-mixa ti jämn sås, häll ev i mer olja för mer rinnig konsistens
Häll såsen över strömmingen, strö över skorpsmulor o grädda i 200 grader 25-30 min.
Ja kan ju int lova...men åtm såsen ble jättegod!! Kan man säkert använda ti annan ugnsfisk oxå!
kramkräm på potatismoset!
Loppan
JAG ÄLSKAR MUSSLOR!!
Många ja känner gör INTE det. Många känner direkt avsmak för dom små visserligen lite fula kanske avtändande slibbdjuren.
Ha just pressa i mig en burk konserverade muskler o ja sku gladeligen få en burk till o sjunka. Yummieeeee!!!!
D värsta e väl att d int e dom oskalade gourmetmusslorna ja e ute efter (jo dom e goda dom me om man kokar dom i vin o lök) utan vanliga burkmusslor. Pirkka, Rainbow va fasiken som helst, alla märken duger. D baa eee så gott :-D
D va allt just nu lixom, känd att ja måste dela me mig av mina mussertankar.
Förresten fick vi handlat ti Lördan!!!!!!!!!!! Nu e vi utrustade me både mjukistofflor (så mjuka botten så d känns som man går på moln!!!), såndärna ögonlappar, små necessärliknande handväskor....hela rubbe :-) Fy faan d kommer att bli så bäst så d int e sant :-)
d va allt, tjollasvinnggsvinggg på er!!
lyckliga loppan (once again) o ordningen e långt härifrån ;-)
Jäkla massa ORDNING ni (vissa av er) vill ha in här nu plötsligt, vafför d???
D ska int få jomssas, int svamlas, int pratas bulla o gullungar, o nu int heller kokas ärtsoppa på en Onsdag!!!!
Ja kan rakt ut säga att ja SKIITER i den sortens ordning :-D
Raka Puckar-loppan
Morgooon!!!
Ida skiner solen!! Dom ha lova fiiiiint väder ti helgen :-D
På menyn står fjärtsoppa o pannkaka me sylt. Sonen har nu för 1a gången traskat iväg ensam mot skolan. Alltså härifrån jobbet, inte hemifrån.
Han såg så DUKTIG ut på nå vis när han stolt stolppa iväg me sin stora reppu på ryggen!!!!!!! D va nässstan så man kände en liten liten tår klämma sig fram mellan fransarna....
Shittolainen, vart TAR dom åren vägen?????
Fjärt-loppan
Hemma igen!
En liiiiten liiiiten del av lördagens flytande föda e införskaffad. En dunk vitt o en flaska vaniljvodka. Vaniljvodkan ska (sssschhhh säg int åt nån som ska hit bara...) tisammans me blåbärssoppa utgöra pris i tävlingarna o lekarna :-D.
Får bära hem ett lass till imo, o sen resten på Tors elä Fre :-) Int för att vi ska dricka oss fulla elä så (Nej bevare mig väl!!) men vi e ju många :-P
Lördagens meny börjar bli någorlunda klar (alltså int klar som starksprit reeee).
D blir nog en kikärtssallad ja nån gång för lääänge sen lagat o sen kallat Kikärtssallad "turksvett" i mitt recepthäfte, sen min specialare ti potatissallad, nå gott bröd ska ja fiffla fram o Syster Yster lova laga världens godaste fyllda champinjoner me röd pesto o riven ost o va där nu kan va i dom. Lite färskostar o annat till så blir d nog finemangenmangen. E ju int meningen att vi ska rulla ti stan i våra pydjääämäsär heller :-)
Förresten mötte vi ett helt gäng svartvita kor me ballongspenar när vi cykla hem från skolan. Dom fanns överallt! O så gnäller folk att dom int täcks spela me i min flanell-festival, tsssss....
Ja ha nu plasta, plasta o plasta, böcker, häften o redan söndersmulade (på en halv dag) läseordningar.....Verkar otroligt lovande detta..
Märker oxå att d här inlägge int blir sammanhängande på minsta lilla vis, o att ja hoppar fram o tibaka värre än normalt...
Avslutar här o önskar er en treeeeeeeeeeevlig kväll!!!
o psst, ja testa agurkorna före ja gick från jobbe, riktigt mums va d!
Löppan
Heeejj!!!
Alltså ja veeeeeet, d e tragiskt men sant. Ja hinner int blogga på jobbe mer :-O
Hyvlar nu gurkor så händerna domnar, me osthyvel....
Fick för mig o laga pressgurka, sån får man ju aldri mer. Min Momi bruka ha sån, sööööt o dillig o god, ja älska den. Nu testar ja alltså själv. Ha!
Recepte ja använder (lite omräknat):
7 gurkor (lite salt)
3 dl vatten
6 msk ättikssprit
1,5 dl socker
lite vitpeppar
dill
Ja hoppas d blir gött.
gurkiga kramar,
loppan
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|