Direktlänk till inlägg 12 april 2012
Klockan e 21.19, Pondling sover o jag klämmer in nybakta scones för brinnande livet
Ett starkt växande sconesbegär tvingade mig att improvisera fram glutenfria scones på icke-existerande mjölk o en tom bakpulverburk. Tja, e man tiräckligt desperat försöker man väl va som helst, o lyckas dessutom!!
Jomm jommm jommmm för varma scones me smör o ost. Vafför vafför ska d va så gott me smör (mycke dessutom) på varmt bröd?
To the receptet:
Glutenfria supersnabba scones (4st)
-4,5 dl gluttmjöl (ja hadd i vanligt ljust o lite jytte)
-50 gr margarin
-0,5 tsk salt
-1,5 tsk soda
-1 burk fil (200gr)
Blanda dom torra ingr, knyppla i smöre o ti sist filen. Knåda snabbt, d blir till en slät boll, o dela i 4 delar. Rulla till bollar o platta ut på plåten. Grädda 250 grader 10 min exakt. Låt svalna lite så du int bränner dig o vrid sen i dig. Supergoda!!!!!
Tjongelinggg, nu ska ja invänta min frimärksgalne son med morrmorrn, sen ut me doggendalen.
Kram
Loppan
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|