Direktlänk till inlägg 2 december 2010
Nu e gumman igång här, me både bakning o bloggeri. Najs!
Dagens bröd ble semlor, o int vikka semmels som helst heller, utan ööööööööl-semlor. Ni kan tänka er uppståndelsen vid lunch, några va ju faktiskt oroliga att dom sku bli fulla
Nu ha ja alltså äntligen vågat mig på "sned-strexx-semlor" som ja kallar dom. Dom e lixom int rikit snittade, utan ja, int vet ja. Såndärna ble mina, o så här såg dom ut i recepte:
Folk sa att dom va goda, o roligt frasiga på ytan, vet int sen om d va kolsyran som gjorde d?
Kalja-semmel
1 l kotikalja
3 påsar torrjäst
10 dl graham
11-12 dl vete
2 dl olja
2 tsk salt
lite ljus sirap elär socker
Knåda, vila, baka ut. Jäs 30 min, om du har ugn att jäsa i (ca 30-35 grader o en bytta vatten för luftfuktigheten) o grädda i 175 grader ca 15 min.
Där va d,
tjolavipppp!!!
Loppz
Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR. I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|