Loppan & Livet

Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Sista inlägget

Av Loppan - 1 april 2010 08:21

Heeej...


D e me tungt hjärta ja inleder d här inlägge. Hadd en massa på gång igår, bilder o recept, men ja HINNER ju bara aldri blogga!!  

Ha fundera på d här en tid nu o beslöt mig ti slut för att lägga ner "Löppan & Nunskis plejs".

D känns int lika mer när ja int helhjärtat kan satsa på den längre, o i vissa skeden måst man nog bara prioritera tror jag.


Ett sista inlägg blir d iaf, me buller o BÅNG. Ha baka limpor här dom senaste dagarna, testat mig fram me ett recept som småmisslyckades 1a gången. Nu ha d börja lyckas riktigt bra o ida testa ja oxå att baka semlor av samma deg. D gick super d me!


 

Så här blir limporna o si ut o d e faktiskt ett vällldigt enkelt brödrecept. Ja ha fått höra att resultatet e både fluffigt, saftigt o smakrikt. Testa ni me vetttja!


För 2 limpor behöver du:


0,5l kallt vatten

1 påse torrjäst

1 dl havreflingor

1 dl rågmjöl

8-9 dl vete

2 tsk salt

3 msk sirap

3 msk olja

o gärna lite riven morot,kålrot,solrosfrön till, va du råkar hitta i skåpet.


Knåda allt i maskin 10-12 minuter, låt sen stå övertäckt en kvart. Baka ut 2 limpor (elär semlor) o låt jäsa i kylen övernatten. Sen brukar ja xtrajäsa mina bröd 15-20 minuter i 30 gradig yhdistelmäpaisto (fukt+värme) före ja gräddar dom. 175 grader ca 45 minuter ha funkkat me min ugn.


O sen ännu glutt.semlorna ja testa igår. Dom ble sååå lyckade!!! om man nu får säga så själv.....

Men ska man leva på såna underligheter ti bröd får man väl glädja sig åt sån härna små saker, elä huur?   


 

Ti dom behöver du:


9 dl ljummet vatten

2 påsar torrjäst

3 dl solrosfrön,nötter, va du vill

5 tsk salt

3 tsk honung

3 msk olivolja

1 dl riven ost

0,5 dl krossade linfrön

2 ägg

1 paket ljust gluttfritt mjöl (1 kg)

1 paket grov glutt.mix ( semper, 500gr)

+  ljust glutt.mjöl ti utbakningen


Kör allt i maskin lite på 5 minuter. Låt sen stå 15 min övertäckt o ....ta itu me helvetet. Degen e ett SATSKAP, men ja lovar, resultate blir super!

Mycke mjöl på borde o platta ut degen me händerna ti nån sorts fyrkant, ca 2cm tjock. Sen e d bara att skära ut semlor o ladda plåtarna. D siir ut som jättemycke mjöl men d gör ingenting. D "försvinner" under gräddningen.

Jäs sen i 30 grader "fukt/värme" ca 20 min (akta här att d int blir för länge, då lässähtär semlorna ti platta saker som int stiger mer) o grädda slutligen i 175 grader 13-14 minuter. Frys så fort dom svalnat o plocka ut efter hand.


Där va d, nu ska ja fortsätta me lunchen.


Hoppas ni alla får en superbt eggig eggande ägga-påsk o ett STORT VARMT TACK ti alla er som ha följt oss här på bloggen!!!!!  


loppekramar






 
 
Ingen bild

miske

1 april 2010 09:56

för det första: jag kan intyga att glut semlorna var jättegoda ;-)
och det andra,, snälla sööta rara, lägg inte ner bloggen, jag vet hur viktig den är för dej, det finns andra små saker man kan prioritera bort istället,fortsätt med den, ta en liten paus över påsken, men lämna inte bloggen.,.,.,
var skall jag sen skriva alla mina komentarer som jag har för dej? facebook använder jag ju inte!!!
faan lotta, skärp dej.,., :-()

 
johannes

johannes

1 april 2010 10:17

Ahhh, gick nästan på den! fan vad orolig jag blev :-P skrev en långt, långt kommentar här när jag plötsligt kom att tänka på en sak... :-P

http://cinekreera.blogspot.com

 
Ingen bild

miske

1 april 2010 10:37

så jag var till ingen hjälp, haha...

 
Emelie Talvis

Emelie Talvis

1 april 2010 13:21

sv: tusen tack :)

http://etalvis.blogg.se

 
Ingen bild

6ten

1 april 2010 14:30

Ja hoppas du har en riktigt trevlig 1:aptil. Men om du tänker ta en Påskpaus, så påskpuss o kram till dej o Nunski, pa

 
Ingen bild

ritupitu

2 april 2010 13:28

Ja försökt ju med det ifjol...men de funka int...pussilull!!!

 
Ingen bild

Anonym 1

3 april 2010 15:09

Nee! Du sluta blogga?? Nee det kan inte vara sant! Du gillar ju och behöver det, och du kan inte lämna alla dina trogna bloggvänner i sticker så där bara! Du kan inte..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Loppan - 12 januari 2015 17:13


Hej här har ni mig igen. E totalslut efter 2 dagar av grubblande o hårslitning. Tito e betydligt piggare nu, vill leka hela tiden o smaskar glatt i sig allt jag sätter i skålen, hittills bara sej o spad o lite piimä men iaf. Jag kan inte fatta va som...

Av Loppan - 10 januari 2015 18:02

Äntligen e pajen i ugnen! Fick ett tips på grönkålspaj av min far, en glutenfri botten på kikärter o mandelmjöl, d måst ju testas . Receptet är från DN o ni kan hitta det HÄR.    I övrigt bara undrar jag, fast jag INTTTTE vill klaga, om d faktisk...

Av Loppan - 9 december 2014 20:59


Pling pling på bloggen. En liten tid sen sist   Eeeeeeevigheter sen sist alltså, men jag hinner inte gå in på allt som har hänt. Egentligen, va ha hänt heller (ha haa) annat än att vi yrar på som bara vi kan. Snart e d Jul o vi förbereder oss me sj...

SOS

Av Loppan - 3 juli 2014 08:43

Sjukstugan här igen. Överallt ligger d sjuklingar. Lätt att tänka på byke o packas när än den ena rumpan ska putsas, än den andra halsen lindras. Stora ljusröda tabletter ska klämmas ner i doggens hals mårån o kväll, o hans rumpa ska putsas så ofta s...

Av Loppan - 22 juni 2014 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjutted...

Presentation

Minilexikon i muminländska

Fråga mig

35 besvarade frågor

stat

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

LÄNKAR HIT & DIT

Bloggar av mammor och gravida
Reggad på Commo.se

Mina recept

start

Startblogg.se
Visitkort till bloggen
Aktuellt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards